X
تبلیغات
رایتل

صنعت شیر ایران

شیر و آلودگی هوا

 

مصرف شیر و لبنیات به علل مختلفی باعث کاهش زیان های آلودگی هوا میشود کارشناسان تغذیه برای کاهش زیان های آلودگی هوا به مردم توصیه میکنند مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهند .

  


    

   


پس " شیر یعنی سلامتی " و  "شیر یعنی زندگی " تنها یک شعار نیست .

از نوزادی تا سالمندی شیر را ترک نکنیم تا سلامتی ما را ترک نکند .



شیر و یک خواب آرام و خوب

توصیه های مهمی در خصوص اصول بهداشت خواب وجود دارد که به کارگیری آنها در فراهم کردن خواب راحت موثر است . یکی از این توصیه ها مصرف  شیر و فرآورده های آن قبل از خواب است.

به دلیل وجود ماده ای بنام تریپتوفان در شیر خوردن آن باعث کاهش بی قراری در جوانان در انتهای شب و خواب طولانی تر و کاهش دوره بیداری برای سالمندان میگردد .



تریپتوفان اسید آمینه ای است که بدن آن را به ملاتونین و سروتونین تبدیل میکند که هر دوی آنها خاصیت خواب آوری دارند .

سایر منابع حاوی تریپتوفان عبارتند از : عسل _ موز _ ماکیان و جو 

البته اگر قصد رانندگی شبانه یا بعد از نهار  دارید در خوردن شیر و فرآورده های آن احتیاط نمایید .

چرا پنیر با گردو ؟



 نون و پنیر و گردو - چه ترکیب غذایی خوششششمزه ای - می‌دانید چرا پنیر را با گردو می‌خوریم؟مشخص شده خوردن گروه لبنیات با مقداری ریزمغذی خشکباری مانند بادام یا گردو علاوه بر تامین بخشی از نیاز بدن به فسفر، جذب کلسیم را نیز بهتر و راحت‌تر می‌کند، اما نکته جالب‌تر قضیه این است که پنیر، حاوی ماده‌ای به نام تیرامین است.


گفته شده تجمع این ماده در مغز باعث کندی ذهن می‌شود، ولی در فعالیت‌های شیمیایی، بدن آنزیمی تولید می‌کند که از این امر جلوگیری می‌کند.

با این حال آنزیم مذکور فعالیت اندکی دارد و وقتی پنیر می‌خوریم و تیرامین افزایش می‌یابد، آنزیم نمی‌تواند چنان که باید آن را بشکند.برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد .

اینجاست که گردو با منبعی حاوی مقداری مس به کمک تولید و فعالیت بیشتر آنزیم یاد شده رفته، تعادل برقرار می‌شود.


صبحانه مفید

 

عادت افراد برای انتخاب صبحانه بسیار متفاوت است .عده ای دوست دارند آبمیوه و نیمرو بخورند و بعضی ها حلیم یا عدسی و برخی دیگر چای  ˓ مربا و کره  را ترجیح می دهند اما بیشتر افرادبه چای ˓ نان  و پنیر بیشتر از هر چیز دیگری برای خوردن صبحانه علاقه نشان میدهند .

 .

به هر حال متخصصان تغذیه معتقدند که صبحانه هر چه باشد استفاده از لبنیات در آن بسیار مهم بوده وباید بعنوان یک اصل درآید.

یکی از اعضای خانواده لبنیات ˓ پنیر است که اگر در کنار سایر مواد مغذی مصرف شود ˓ می تواند بخشی از نیاز بدن به کلسیم را بر طرف کند . مصرف پنیر از دیرباز رایج بوده است ; عضوی از خانواده لبنیات که بدنبال اهلی کردن چارپایان شیرده مثل بز ˓ شتر یا گاومیش کشف شده است .

قند شیر (لاکتوز )


مواد قندی یا کربوهیدرات ها منابع تامین انرژی را در غذا تشکیل می دهند . قند شیر لاکتوز نام دارد و شیرینی ان یک سوم قند نیشکر است . لاکتوز مانند سایر قندها چاق کننده نبوده و مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت مضر نیست .

آنزیم هضم کننده لاکتوز ˓ لاکتاز نام دارد که در بدن مانند سایر حیوانات پستاندار ساخته می شود . تولید لاکتاز در بدن بعد از تولید بسیار زیاد است ولی پس از دوران شیر خوارگی ˓ مقدار آن کاهش می یابد و چنانچه شیر از برنامه غذایی روزانه حذف شود ˓ ساخت این آنزیم نیز در بدن متوقف می شود . عدم پذیرش شیر در اشخاص بویژه بزرگسالان که منجر به ناراحتی های گوارشی مثل : نفخ ˓ دل پیچه و اسهال می شود ˓ به دلیل ساخته نشدن لاکتاز در بدن است .

در اشخاصی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند ˓ لاکتوز شیر در روده کوچک هضم نشده و وارد روده بزرگ می شود و بدلیل تخمیر ان بوسیله باکتری های روده ˓در انسان ایجاد نفخ ˓ اسهال و دل پیچه می کند .

بررسی های اخیر نشان می دهد که در اروپای غربی فقط  2 درصد از مردم دچار عدم تحمل لاکتوز هستند ˓ در حالیکه این رقم در کشور های آسیایی بیش از 80 درصد مردم را در بر می گیرد .

نکته مهم :

با مصرف تدریجی شیر ˓ آنزیم لاکتاز مجددا" در بدن ساخته شده و عدم تحمل بدن به لاکتوز رفع میشود .

بهترین جایگزین برای کسانی که به دلیل عدم تحمل لاکتوز نمیتواند شیر بخورد ˓ استفاده از شیر کم لاکتوز ( مانند گرماس ) یا فرآورده های تخمیری آن بویژه ماست است .

                            


 

<< 1 2 3 >>